Actua – KidCost

KIDCOST, ZELF ONDERHOUDSBIJDRAGEN VOOR KINDEREN BEREKENEN

Het einde van de relatie maakt geen einde aan het ouderschap. Moet u onderhoudsgeld betalen? Maakt u gebruik van een kinderrekening? Deelt u het fiscaal voordeel? Wie neemt het kind ten laste? Veel beslissingen met elk een impact.

Gezien onze oogappel(s) een onbezorgde jeugd verdien(t)(en), is het belangrijk een evenwichtige verblijfsregeling te voorzien. Hierbij hoort ook een rechtsvaardige regeling rond de onderhoudsbijdrage. In het streven naar een objectivering van de onderhoudsbijdrage, werden ondertussen reeds verschillende berekeningsmethodes uitgewerkt. Deze waren niet langer actueel, niet volledig… Kortom, er was ruimte voor verbetering.

Daarom werkten de advocaten van Poels Beckers Advocaten samen met andere advocaten en bemiddelaars aan de ontwikkeling van de ‘KidCost’. Een nieuwe tool die zowel ouders als professionelen kan helpen bij het berekenen van een onderhoudsbijdrage met de volgende troeven:

  • Uiterst volledig: Er wordt rekening gehouden met het inkomen van het gezin, de leeftijd van de kinderen, de verblijfsregeling, het aantal kinderen in het gezin en de fiscale gevolgen van de gemaakte keuze.
  • Eenvoudig aanpasbaar: Elke gezinssituatie is anders. KidCost laat toe om op een zeer makkelijke en begrijpbare manier de kost van de kinderen aan te passen zodat die correct is voor uw specifieke situatie.
  • Uiterst onderbouwde cijfers: De kost werd bepaald op basis van de huishoudbudgetenquête van Statbel en de referentiebudgetten van CEBUD, het Centrum voor budgetadvies en -onderzoek van de Thomas More Hogeschool.
  • Correcte verdeling van de toelagen van de overheid: KidCost verrekent zowel de directe (groeipremie) als de indirecte (fiscale voordelen) toelagen van de overheid.
  • Keuze tussen een snelle of een gedetailleerde berekening: KidCost laat u toe om met een minimum aan input een benaderende waarde voor de onderhoudsbijdrage te berekenen. Wenst u een meer gedetailleerde berekening, dan is dit voorzien in de tool.

En nog veel andere!

Op 27 en 29 april alsook 3 en 5 mei stellen we de tool tijdens gratis lanceringswebinars in detail voor. Poels Beckers Advocaten is dan ook trots dat Mr. Beckers samen met de heer Eric Van Assche deze tool aan u zal kunnen toelichten tijdens deze webinars.

Geïnspireerd? Schrijf u dan zeker hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *