Actua – Jeugdkampen

De jeugdkampen kunnen in de paasvakantie doorgaan.

Wist u dat het fiscaal voordeel werd uitgebreid?

Vele ouders dienen beroep te doen op kinderopvang wanneer ze werken.

Vele kinderen genieten er jaarlijks van om naar speelpleinen te gaan, op kamp te gaan,… Kortom ze genieten ervan om samen met leeftijdsgenoten nieuwe ervaringen op te doen.

Uiteraard heeft dit een kost.

We wensen jullie alvast mee te geven dat de kosten voor kinderopvang deels gerecupereerd kunnen worden via jullie belastingaangifte. De belastingvermindering bedraagt 45% op het jaarlijks totaalbedrag, voor alleenstaande ouders met een lager inkomen kan dit zelfs 75% bedragen.

De kinderen dienen fiscaal ten laste zijn van diegene die de belastingvermindering aanvraagt. Deze laatste dient bovendien over een beroepsinkomen (loon, pensioen, werkloosheidsuitkering) te beschikken.

Nieuw voor inkomstenjaar 2020 – inkomstenjaar 2021.

 Voor het inkomstenjaar 2020 (aangiftejaar 2021) werd het fiscaal aftrekbare maximumbedrag van €11,20 naar €13 per dag per kind verhoogd.

Voor het inkomstenjaar 2021 zal het bedrag €13,70 bedragen.

Ook de leeftijdsgrens werd opgetrokken van 12 jaar tot 14 jaar en voor kinderen met een zware handicap van jonger dan 18 jaar naar jonger dan 21 jaar.

Sinds het inkomstenjaar 2020 komen ook de uitgaven voor de professionele thuisopvang van zieke kinderen in aanmerking voor deze belastingvermindering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *